+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.
Rozbalit vyhledávací formulář
Nerozhoduje
Nerozhoduje
březen 2024
březen
poútstčtsone
duben
poútstčtsone
    Osob: 2 + 0
    Počet osob
    Věk 1. osoby
    Věk 2. osoby
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje

    Diana

    PathPathPathPath

      Zvolený zájezd nelze on-line nacenit a rezervovat.

      Zanechte nám své údaje
      a naše operátorky Vás budou kontaktovat.
      Pokud to bude možné, pomohou Vám s rezervací, nebo Vám poradí s výběrem jiného zájezdu
      dle Vašich představ.

      Řecko

      Poloha:

      ŘECKO je kouzelná země, prozářená slunečními paprsky, prosycená vůní zrajících oliv a omývaná vlnami blankytně modrého moře. Řecko má velmi zajímavou minulost, krásnou krajinu a pestrou kuchyni, ale samozřejmě bychom neměli opomenout pohostinnost místních obyvatel, jež velice přispívá k příjemné atmosféře při pobytu v Řecku. Bohové Řecko milovali a rozmazlovali. Důkazem nám jsou chrámy a mocné monumentální stavby, jež pro ně vytvořili smrtelníci jako projev úcty a vděčnosti. Poloha: Řecko se nachází v jižní části Balkánského poloostrova a na ostrovech v Egejském, Krétském, Thráckém, Středozemním a Jónském moři.

      Rozloha:

      131 957

      Přírodní podmínky:

      Pro tuto balkánskou zemi je charakteristická velká přírodní rozmanitost, vysoká pohoří (Olymp, 2917 m), úrodné nížiny a krásné ostrovy. Ostrovy tvoří přes pětinu rozlohy země. Z tisíců řeckých ostrovů a ostrůvků jich má pouze 78 více než 100 celoročně žijících obyvatel. Několik stovek větších ostrovů se dělí do čtyř souostroví: v Egejském moři se nachází Kyklády, Severní a Jižní Sporády, součástí Jižních Sporád je i Dodekanéské souostroví. Poslední skupina se nachází v Jónském moři, jedná se o Jónské ostrovy. Nezařazené zůstávají ostrovy v Sáronském zálivu, Évia a Kréta. Klimatické podmínky jsou velmi příznivé pro pobyt u moře po dobu nejméně pěti měsíců.

      Počet obyvatel:

      cca 11 500 000, 98 % pravoslavní.

      Hlavní město:

      Athény (cca 4 000 000 obyvatel)

      Jazyk:

      novořečtina.

      Měna:

      EUR (Euro)

      Ceny:

      Obecně platí, že v Řecku jsou ceny vyšší než u nás. V létě je však ovoce, zelenina, spotřební zboží a některé druhy potravin téměř stejně drahé jako u nás. Nejčastěji nakupovanými dárky jsou místní vína, olivový olej, řecké sladkosti, likér Ouzo, brandy Metaxa, zajímavým dárkem je také „kombolói“ (řetízek s korálky, něco jako růženec, ale bez náboženského významu).

      Platební karty:

      Běžné druhy platebních karet jsou přijímány v hotelech a půjčovnách automobilů. V obchodech a restauracích ne vždy akceptují platby kartou. Bankomaty jsou v každém větším městě i ve střediscích cestovního ruchu.

      Půjčování aut, motocyklů a kol:

      V každém pobytovém místě uvedeném v tomto katalogu si lze zapůjčit dopravní prostředek. Automobil lze zapůjčit oproti dokladům (platný řidičský průkaz občana EU, není vyžadován mezinárodní řidičský průkaz) a sazby se pohybují od 50 EUR/den, podle typu vozu. Motocykl se dá půjčit od 20 EUR/den.

      Pláže:

      Většina řeckých pláží jsou pláže veřejné. Jen ojediněle se setkáte se soukromou hotelovou pláží. Slunečníky a lehátka na pláži jsou většinou za poplatek. Pláže mohou být písčité, oblázkové, kamenité.

      Zakynthos

      Lokalita:


      Zakynthos je ostrov plný kontrastů, barev, starobylých staveb, vůní eukalyptu a levandule. Jeho pojmenování z doby benátské jako „Květ východu“ má ten správný význam. Dokáže totiž v sobě snoubit bohatou historii s tou nejprostší a nejčistší krásou přírody. Každého nejprve upoutá neuvěřitelná smaragdová barva moře, zalesněné kopce a pomalý životní styl místních obyvatel. Zelený ostrov plný poezie, hudby a lásky je domovem autora řecké národní hymny Soloma, ale i sv. Denise, patrona ostrova.

      Poloha ostrova: Zakynthos je nejjižnější a třetí největší ostrov v Jónském moři. Je vzdálen 13,5 km od Kefalonie a 15 km od severovýchodního mysu Peloponéského poloostrova. Jeho velikost je přibližně 50 km na délku a 30 km na šířku.

      Rozloha: 402 km2.

      Hlavní město: Zakynthos

      Pláže: Pláže na ostrově jsou písečné (jen místy písečnooblázkové), s pozvolným vstupem do moře. Jedná se o veřejné pláže, platí se pouze za slunečníky a lehátka.

      Zajímavosti: Zakynthos je jedním z nejdůležitějších míst, kde se rozmnožuje chráněná želva Kareta obecná (Caretta caretta). Svůj domov si našla v zátokách Laganas a Gerakas, které patří mezi nejvyhledávanější a nejkrásnější pláže ostrova. Na přilehlém nepřístupném ostrůvku Pelouzo žije i malá kolonie středomořských tuleňů Monachu-Monachus. Jeden z nejpopulárnějších turistických objektů je pláž ztroskotanců Navagio, s vrakem pašerácké lodi, dosažitelná pouze lodní dopravou. Za zmínku stojí Modré jeskyně ve Skinari na severovýchodě ostrova, kde sluneční paprsky ve spojení s mořskou hladinou vytvářejí neopakovatelné barevné spektrum.

      Odlety a přílety: Odlety na Zakynthos jsou organizovány z letiště Praha, Brno, Ostrava. Příletové místo našich letů je letiště Zakynthos u hlavního města, kde vás budou očekávat naši delegáti.

      Doba letu: cca 2,5 hodiny

      Teplotní tabulka:


        květen červen červenec srpen září říjen
      Teplota vzduchu °C 23 28 29 29 28 24
      Teplota vody °C 19 22 24 25 24 23

      Zakynthos Town

      Výlety

      KAIKI - LODNÍ VÝLET

      Výlet zahájíte cestou autobusem do přístavu Agios Sostis, odkud Vás kapitán lodi zaveze na malý půvabný ostrůvek Marathonisi, kde budete moci volný čas využít ke koupání a odpočinku. Dále Vás loď odveze na prohlídku „Modrých jeskyní“. Pokud Vám bude štěstí přát, uvidíte želvy Caretta caretta.

      Orientační cena za osobu: 38 EUR, děti od 2 do 12 let: 19 EUR

      KRÁSY ZAKYNTHOSU

      Kombinovaný výlet (autobusem a lodí), během kterého poznátek jak vnitrozemí ostrova, tak nejkrásnější Modré jeskyně a pláž Navagio. Během výletu navštívíte farmu rodiny Therianu, která již po generaci pěstuje olivovníky a vyrábí z nich olej, dále plavbu lodí (není zahrnuto v ceně) k nejkrásnějším Modrým jeskyním a k pláži Navagio (možnost pořízení fotografii), zastávka na oběd v tradiční řecké taverně (není zahrnut v ceně) a jako poslední zastávka bude vesnička Exo Chora, kde je možnost vidět nejstarší olivovník na ostrově.

      Orientační cena za osobu: 39 EUR, děti od 2 do 12 let: 22 EUR



      DŮLEŽITÉ INFORMACE:
      • O kompletní nabídce výletů a cenách vás bude informovat delegát v místě pobytu.
      • Pro členy ALEXANDRIA BONUS KLUBU poskytujeme slevy z cen fakultativních výletů.
      • Uvedené ceny jsou pouze orientační, mohou se měnit.
      • Kurz ČNB ke dni 31. 9. 2022: 1EURO = 26.195 Kč.
      • Upozorňujeme na skutečnosti, že může dojít ke změně v programu výletu nebo z důvodu nenaplnění minimální kapacity i k jeho zrušení. Minimální počet pro uskutečnění výletu je 15 osob.
      • Výlety se platí v místní měně a jsou provázeny česky nebo slovensky mluvícím průvodcem cestovní kanceláře ALEXANDRIA