+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.
Rozbalit vyhledávací formulář
Nerozhoduje
Nerozhoduje
březen 2024
březen
poútstčtsone
duben
poútstčtsone
    Osob: 2 + 0
    Počet osob
    Věk 1. osoby
    Věk 2. osoby
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje

    Hipocampo Palace

    PathPathPathPathPath

      Zvolený zájezd nelze on-line nacenit a rezervovat.

      Zanechte nám své údaje
      a naše operátorky Vás budou kontaktovat.
      Pokud to bude možné, pomohou Vám s rezervací, nebo Vám poradí s výběrem jiného zájezdu
      dle Vašich představ.

      Španělsko

      Poloha:

      Španělské království je nádherná slunná země, do které každoročně míří miliony turistů z celého světa. Kromě kosmopolitního Madridu, ve kterém sídlí španělský král, okouzlí každého cestovatele také katalánská bašta Barcelona, jejíž charakter udává půvabná Gaudího architektura. Milovníci nespoutané přírody zase jistě vyrazí do Andalusie, kde se kromě mnoha přímořských letovisek nachází i horský masiv Sierra Nevada. Ve Španělsku se budou jako v ráji cítit také všichni gurmáni, protože zdejší vyhlášené lahůdky zprostředkovávají mlsným jazýčkům neopakovatelné zážitky. Španělsko je hned po Itálii zemí s největším počtem výjimečných památek, 40 z nich je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Najdete tu přírodní parky, archeologická naleziště, pozůstatky římských pevností i světoznámé kulturní skvosty. Španělsko je země plná temperamentu, země ohnivého flamenca, země mužných toreadorů.
      Španělsko, oficiálně Španělské království, je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem, na severovýchodě s Andorrou a Francií a na jihu s Gibraltarem; španělské severoafrické državy Ceuta a Melilla mají pozemní hranici s Marokem. Ke Španělskému království patří i Kanárské ostrovy v Atlantském oceánu a Baleárské ostrovy (Mallorca, Menorca, Ibiza) ve Středozemním moři. Země tvoří jakýsi most mezi Evropou a Afrikou. Na severu ji od zbytku Evropy oddělují Pyreneje (440 km) a do Afriky přes Gibraltarský průliv je to odtud pouhých 14 km. Omývá ji Biskajský záliv na severu, na západě Atlantský oceán a na východě a jihu Středozemní moře.

      Rozloha:

      504 782 km2

      Přírodní podmínky:

      Počet obyvatel:

      46 064 000, 96 % katolíci

      Hlavní město:

      Madrid, 3 232 000 obyvatel

      Jazyk:

      španělština (katalánština, galicijština)

      Měna:

      EUR (Euro)

      Ceny:

      Platební karty:

      Běžné druhy platebních karet jsou přijímány v hotelech a půjčovnách automobilů. V obchodech a restauracích ne vždy akceptují platby kartou. Bankomaty jsou běžné. Cestovní šeky na hotovost mění pouze banky, ty mají otevřeno většinou od pondělí do pátku od 9.00 do 14.00 hodin.

      Půjčování aut, motocyklů a kol:

      V každém turistickém letovisku uvedeném v tomto katalogu si lze zapůjčit automobil nebo motocykl. Ceny se pohybují od 40 EUR/den za automobil nejnižší kategorie. Pronájemce automobilu musí být starší 21 let, pronájemce motocyklu starší 23 let. Řidičský průkaz musíte vlastnit nejméně 12 měsíců, dále je třeba předložit cestovní doklad a kreditní kartu.

      Pláže:

      Pláže ve Španělsku jsou veřejné. Platí se pouze za slunečníky a lehátka. Pláže na španělském pobřeží, Mallorce i Menorce jsou převážně písčité.

      Mallorca

      Lokalita:

      Mallorca je nádherný ostrov plný zeleně, ostrov azurového moře, romantických zálivů a překrásných pláží. Moře zde je křišťálově průzračné, skaliska a útesy, které se v něm odrážejí, vytvářejí úchvatný a nezapomenutelný pohled. Ostrov je předurčen k odpočinku, zábavě, sportu a k poznávání. Návštěvníci ocení různé vodní parky, delfinárium, zábavní podniky, milovníci sportu mají možnost využít rozsáhlé nabídky vodních sportů, cyklistiky či golfu na jednom z 13 golfových hřišť.

      Poloha ostrova: Mallorca je ostrov náležící Španělsku, největší nejen z Baleárských ostrovů, ale také největší ostrov Španělska. Leží v západní části Středozemního moře ve vzdálenosti přibližně 200 kilometrů od Valencie, Barcelony a Alžíru. Ostrov je 110 km dlouhý a 60 až 90 km široký.

      Rozloha: 3648 km2

      Hlavní město: Palma de Mallorca

      Pláže: Pro Mallorku jsou typické dlouhé písečné pláže s pozvolným vstupem do moře. Pláže na Mallorce jsou veřejné, platí se pouze za slunečníky a lehátka.

      Zajímavosti: Při svém pobytu byste jistě neměli vynechat návštěvu hlavního města Palma de Mallorca s bohatou historií. Dominantou města je gotická katedrála La Seu, která se stavěla 300 let. Další zajímavostí jsou jeskyně de Campanet, jež jsou pravděpodobně jedny z nejmenších, které můžete nalézt na ostrově Mallorca, ale také jedny z nejvelkolepějších. Ve městě Manacor máte jedinečnou příležitost navštívit \"Perlas Majorica\", továrnu na výrobu umělých perel. Mallorca v současné době patří mezi nejnavštěvovanější ostrov Středomoří a dokázala okouzlit osobnosti jako je Michael Douglas, Claudia Schiffer, Boris Becker či Frederick Chopin. Jistě okouzlí a nadchne i Vás.

      Odlety a přílety: Odlety na Mallorku jsou organizovány z letiště Praha, Brno, Ostrava a Pardubice. Příletové místo našeho letu je Palma de Mallorca, kde Vás budou očekávat naši delegáti.

      Doba letu: cca 2,5 hodiny

      Teplotní tabulka:


        květen červen červenec srpen září
      Teplota vzduchu °C 22 26 29 29 27
      Teplota vody °C 20 23 25 25 24

      Cala Millor

      Výlety

      Fakultativní výlety

      SOLLER - PALMA DE MALLORCA

      Na tomto výletě si vychutnáte kontrasty mezi rušným hlavním městem a romantickým vesnickým městečkem. Zastávka na citrusové plantáži, návštěva městečka Soller, kde budete mít možnost obdivovat secesní architekturu na fasádách staveb. Následuje cesta do Palmy – možnost jízdy dřevěným vláčkem (lístek není zahrnutý v ceně). Čeká Vás také návštěva impozantní katedrály a zastávka u gotického zámku Bellver, ze kterého se otvírá nádherný panoramatický výhled na město a přístav.

      Orientační cena: 40 EUR

      Fakultativní výlety

      FORMENTOR A NEJZNÁMĚJŠÍ TRH V SINEU

      Výlet začneme návštěvou tradičního trhu ve starobylé vesnici Sineu. Jeho tradice sahá do roku 1306, kdy tu byla vybudovaná rezidence mallorských králů. Užijete si atmosféru prodeje domácích zvířat, typických řemeslných výrobků, čerstvého ovoce a zeleniny. Dále následuje směr na nejfotografovanější místo Mallorky – mys Formentor. Čeká Vás koupání a opalování na přírodní pláži. Program bude ukončen zastávkou ve vinném sklepě spojenou s ochutnáváním oblíbeného nápoje.

      Orientační cena: 42 EUR

      Fakultativní výlety

      VÝLET PO OSTROVĚ

      Nezapomenutelné cestování po nejhezčích přírodních místech Mallorky. První zastávka bude v evropském městě kůže Inca, kde navštívíte typickou dílnu. Dále Vás čekají olivové háje a miniaturní horské vesničky. Snad nejhezčí horská cesta Vás zavede do Sa Calobry – místa, ve kterém ústí do moře dva horské potoky. Užijete si koupání i procházky. Na pohodlné lodi se poplavíte podél nejpůsobivějšího pobřeží ostrova. Doplujete do malebného přístavu Port Soller a vydáte se na cestu do nejkrásnější dědiny Mallorky – Valldemosa. Zde budete mít volný čas na vychutnání si atmosféry romantických uliček. Zájemci mohou navštívit světoznámý klášter La Cartuja (vstupné není zahrnuté v ceně).

      Orientační cena: 53 EUR

      Fakultativní výlety

      MARINELAND

      Navštivte jedno z největších delfi nárií Evropy. Zveme Vás na ponoření se do podmořského světa plného zážitků. Vycvičení delfíni a tuleni Vám předvedou akrobatické kousky nejvyšší úrovně. Upovídaní papoušci Vás pobaví čísly jako vytáhnutí vlajky, bruslením nebo jízdou na kole. Dozvíte se mnoho zajímavých informací ze života obyvatel parku. Za prosklenými stěnami akvária uvidíte nejrozmanitější exempláře světových moří a oceánů.

      Orientační cena: 25 EUR

      Fakultativní výlety

      DRAČÍ JESKYNĚ + SAFARI (dobrovolné)

      Tento výlet Vás zavede do podzemního království jedněch z nejkrásnějších jeskyň světa. Cestou minete typické mallorské vesničky a dojedete do světoznámé továrny na výrobu perel, kde budete svědky jejich vzniku. Dále pokračujete v cestě do Porto Cristo – přístavu připomínajícího obdivované norské fjordy. Ti, kdo budou chtít navštívit známý Safari Park si přijdou na své uprostřed milých exotických exemplářů (vstupné není zahrnuté v ceně výletu). Vyvrcholením dne bude pobyt v Dračích jeskyních, které Vás očarují svým kouzlem. Po pestrém programu Vás ještě čeká relax na pláži malebné zátoky.

      Orientační cena: 45 EUR

      Výlety se uskuteční při obsazení minimálním počtem účastníků.