+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.
Rozbalit vyhledávací formulář
Nerozhoduje
Nerozhoduje
březen 2024
březen
poútstčtsone
duben
poútstčtsone
    Osob: 2 + 0
    Počet osob
    Věk 1. osoby
    Věk 2. osoby
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje

    Aqua Blue

    PathPathPathPath
    • Přímo u pláže
    • Slunečníky a lehátka na pláži zdarma
    • Luxusní hotel
    • Moderní pokoje
    • Wi-fi
    • Termín
      31.05. – 07.06.2024 (8 dní / 7 nocí)
    • Doprava
      Letecky - Praha
    • 0
      květen 2024
      poútstčtsone
    • Počet osob
      2 dospělí + 0 dětí
      Počet osob
      Věk 1. osoby
      Věk 2. osoby
    • Strava
      Snídaně










    Zjišťujeme pro Vás cenu.

    Moderní hotel skládající se ze dvou částí je postavený v kykladském stylu v letovisku Perissa a je vhodný pro každého, kdo touží po vysoce standardním ubytování. Zároveň blízkost oblíbené pláže Perissa zaručuje velmi příjemně strávenou dovolenou na romantickém ostrově.

    Poloha:

    Hotel se nachází v letovisku Perissa, cca 200 m od centra, cca 14 km od letiště a cca 12 km od hlavního města Fira. Hotel leží přes místní komunikaci přímo u pláže s hrubým lávovým pískem.

    Vybavení:

    Vstupní hala s recepcí, restaurace, bar u bazénu, tři bazény, dětský bazén, TV místnost, konferenční místnost.
    Zdarma: Wi-Fi (v celém areálu), fitness, slunečníky a lehátka u bazénu, dětská postýlka (nutno předem objednat).
    Za poplatek: SPA centrum (masáže, manikúra, pedikúra).

    Ubytování:

    Standardní pokoje s balkonem nebo terasou a sociálním zařízením (sprcha nebo vana, WC a fén) jsou klimatizovány (klimatizace za poplatek) a vybaveny TV/SAT, telefonem, trezorem (za poplatek) a chladničkou. Na vyžádání a za příplatek pokoje typu Superior, studia s kuchyňským koutem, rodinné pokoje a suity.

    Stravování:

    Snídaně jsou podávány formou bufetu v hotelové restauraci. Možnost dokoupení večeří (tříchodové menu).

    Pláž:

    Pláž s hrubým lávovým pískem a pozvolným vstupem do moře se nachází přímo u hotelu (přes místní komunikaci). SLUNEČNÍKY A LEHÁTKA NA VYHRAZENÉ ČÁSTI PLÁŽE ZDARMA. Vodní sporty za poplatek.

    GPS:

    36.351869, 25.470842

    Cena:


    V ceně zájezdu je zahrnuto:
    • letecká přeprava včetně letištních a bezpečnostních tax a palivového příplatku
    • transfery do pobytového místa a zpět
    • ubytování - počet noclehů a služby dle popisu
    • česky/slovensky mluvící delegát
    • pojištění proti úpadku cestovní kanceláře

    Ke konečné ceně zájezdu lze na objednávku zákazníka připlatit (nepovinné příplatky):
    • volitelné doplňkové služby
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně pojištění storna zájezdu a nevyužité dovolené (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč590 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč350 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt
     


    Informace pro zákazníky:
    S platností od 1. 1. 2024 je po příjezdu na místě hoteliérem vybírána poplatek za odolnost vůči klimatickým krizím ve výši 7 EUR na pokoj a noc. (ex pobytová taxa)

    Pro výpočet ceny zájezdu byla použita cena ropy a leteckého paliva ke dni 25. 8. 2023 Pro výpočet ceny zájezdu byl použit směnný kurz ČNB střed (EUR/Kč a USD/Kč) ke dni 25. 8. 2023

    Upozornění: Pro případ, že v místě určení cesty nebo pobytu nebo jeho bezprostředním okolí nastanou mimořádné okolnosti mající svůj původ v pandemii či jiné epidemii rozsáhlého charakteru způsobené virovým nebo jinými zvlášť závažnými infekčními onemocněními, je poskytovatel ubytovacích i stravovacích služeb oprávněn změnit podmínky, za kterých jsou služby cestovního ruchu poskytovány a to tak, aby byly v souladu s přijatými opatřeními obecného charakteru (rozhodnutí orgánu veřejné moci) směřujícími k ochraně života a zdraví osob. V důsledku toho může dojít k dočasnému omezení poskytovaných služeb v plném rozsahu.

    Tento zájezd se řídí ve smyslu zákona č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu. Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře. Všechny potřebné podklady dle tohoto zákona jsou uvedeny v daných nabídkách, což je popis hotelu, kategorie, cenové podmínky atd. Tyto informace udává pořádající cestovní kancelář. Pořádání zájezdu se řídí podle všeobecných podmínek organizující cestovní kanceláře, které obdržíte společně se smlouvou o zájezdu.

    Řecko

    Poloha:

    ŘECKO je kouzelná země, prozářená slunečními paprsky, prosycená vůní zrajících oliv a omývaná vlnami blankytně modrého moře. Řecko má velmi zajímavou minulost, krásnou krajinu a pestrou kuchyni, ale samozřejmě bychom neměli opomenout pohostinnost místních obyvatel, jež velice přispívá k příjemné atmosféře při pobytu v Řecku. Bohové Řecko milovali a rozmazlovali. Důkazem nám jsou chrámy a mocné monumentální stavby, jež pro ně vytvořili smrtelníci jako projev úcty a vděčnosti. Poloha: Řecko se nachází v jižní části Balkánského poloostrova a na ostrovech v Egejském, Krétském, Thráckém, Středozemním a Jónském moři.

    Rozloha:

    131 957

    Přírodní podmínky:

    Pro tuto balkánskou zemi je charakteristická velká přírodní rozmanitost, vysoká pohoří (Olymp, 2917 m), úrodné nížiny a krásné ostrovy. Ostrovy tvoří přes pětinu rozlohy země. Z tisíců řeckých ostrovů a ostrůvků jich má pouze 78 více než 100 celoročně žijících obyvatel. Několik stovek větších ostrovů se dělí do čtyř souostroví: v Egejském moři se nachází Kyklády, Severní a Jižní Sporády, součástí Jižních Sporád je i Dodekanéské souostroví. Poslední skupina se nachází v Jónském moři, jedná se o Jónské ostrovy. Nezařazené zůstávají ostrovy v Sáronském zálivu, Évia a Kréta. Klimatické podmínky jsou velmi příznivé pro pobyt u moře po dobu nejméně pěti měsíců.

    Počet obyvatel:

    cca 11 500 000, 98 % pravoslavní.

    Hlavní město:

    Athény (cca 4 000 000 obyvatel)

    Jazyk:

    novořečtina.

    Měna:

    EUR (Euro)

    Ceny:

    Obecně platí, že v Řecku jsou ceny vyšší než u nás. V létě je však ovoce, zelenina, spotřební zboží a některé druhy potravin téměř stejně drahé jako u nás. Nejčastěji nakupovanými dárky jsou místní vína, olivový olej, řecké sladkosti, likér Ouzo, brandy Metaxa, zajímavým dárkem je také „kombolói“ (řetízek s korálky, něco jako růženec, ale bez náboženského významu).

    Platební karty:

    Běžné druhy platebních karet jsou přijímány v hotelech a půjčovnách automobilů. V obchodech a restauracích ne vždy akceptují platby kartou. Bankomaty jsou v každém větším městě i ve střediscích cestovního ruchu.

    Půjčování aut, motocyklů a kol:

    V každém pobytovém místě uvedeném v tomto katalogu si lze zapůjčit dopravní prostředek. Automobil lze zapůjčit oproti dokladům (platný řidičský průkaz občana EU, není vyžadován mezinárodní řidičský průkaz) a sazby se pohybují od 50 EUR/den, podle typu vozu. Motocykl se dá půjčit od 20 EUR/den.

    Pláže:

    Většina řeckých pláží jsou pláže veřejné. Jen ojediněle se setkáte se soukromou hotelovou pláží. Slunečníky a lehátka na pláži jsou většinou za poplatek. Pláže mohou být písčité, oblázkové, kamenité.

    Santorini

    Lokalita:

    Santorini, v řeckých pramenech též Thira, je dnes jedním z nejznámějších, ne-li úplně nejznámější Kykladský ostrov. Santorini, to je romantika, bílé domky a kostelíčky s modrými střechami, jedno z nejpůvabnějších míst v celém Řecku. Ostrov má každému co nabídnout. Turisty je vyhledáváno pobřeží průzračného moře s širokými plážemi. Santorini je známé rovněž kvalitními odrůdami vín. Je zde řada vinařství, kde vám nabídnou ochutnávku vín a dokonce můžete navštívit také vinařské muzeum. Cílem Vašeho výletu spojeného s koupáním mohou být lávové ostrůvky, které vznikly uprostřed sopečného kráteru. Posedět lze v nesčetném množství taveren a restaurací s terasami s romantickou atmosférou a úchvatným pohledem na západ slunce. Ostrov je vhodný pro romantické duše.

    Poloha ostrova: Santorini tvoří jižní okraj souostroví Kyklady na rozhraní Egejského a Krétského moře, asi 132 km severně od Kréty a 220 km jihovýchodně od Athén. Nynější souostroví je zbytkem velkého sopečného ostrova (nazývaný ve své době Thera), jehož střed byl rozmetán mohutným výbuchem, po němž z ostrova zůstaly jen obvodové části, obklopující až 400 m hlubokou lagunu. Má oválný tvar o rozměrech zhruba 17 km od severozápadu k jihovýchodu a šířce 13 km.

    Rozloha: 76 km2

    Hlavní město: Thira (Fira)

    Pláže: Pláže s drobným černým pískem, místy s oblázky. Pláže na Santorini jsou veřejné, platí se pouze za slunečníky a lehátka.

    Zajímavosti: Dnešní podobu ostrova ovlivnila sopečná činnost. Zatímco sever ostrova je velmi podobný ostatním Kykladským ostrovům, jih je úplně jiný. Poznamenal jej obrovský výbuch sopky v polovině druhého tisíciletí př. n. l. Tato přírodní katastrofa s největší pravděpodobností zničila i mínojskou civilizaci na relativně vzdáleném ostrově Kréta. Výbuch byl jednou z nejničivějších erupcí za posledních 10 000 let. Původní ostrov zmizel, zbyl po něm jen prstenec ostrůvků kolem bývalého vulkánu. Sopka nejenom že vyvrhla obrovskou masu magmatu, ale pokryla popelem část východního Středomoří a Turecka. Dílo zkázy dokonala několik desítek metrů vysoká vlna tsunami. K tomuto ostrovu se váže i pověst o Atlantidě. Pravdu se asi již nikdo nedozví.

    Odlety a přílety: Odlety na Santorini jsou organizovány z letiště Praha. Příletové místo našeho letu je letiště Santorini u města Vothonas, kde Vás budou očekávat naši delegáti.

    Doba letu: cca 2 hodiny 40 minut

    Teplotní tabulka:


      červen červenec srpen září říjen
    Teplota vzduchu °C 28 30 30 28 25
    Teplota vody °C 22 24 25 24 22

    Perissa

    Lokalita:

    PERISSA patří společně s Kamari mezi hlavní letoviska na Santorini. Letoviska odděluje mohutný skalnatý výběžek, na jehož vrcholu objevíte pozůstatky jednoho z nejstarších míst na Santorini – starobylé Théry, jejíž existence se datuje do doby 800 let př. n. l. Perissa je známá několikakilometrovou překrásnou dlouhou pláží s černým sopečným pískem, letními restauracemi, plážovými bary, tavernami, diskotékami a obchody. Vzdálenost od města Fira je 12 km, spojení mezi městy je samozřejmě zajištěno autobusovou dopravou za poplatek. Perissa je příjemné letní středisko vhodné pro ty, kteří se chtějí bavit, odpočívat na krásné pláži a užívat si dovolenou plnými doušky.

    Výlety

    CALDERA - CELODENNÍ LODNÍ VÝLET

    Cesta z přístavu nejprve povede na vulkán Nea Kameni, kde je možnost vyjít na vrchol sopky. (Platí se vstupné). Potom následuje koupání v teplých pramenech (30 minut), do moře se sestupuje z lodi. Dále se pokračuje na obydlený ostrov Thirassia, kde je přestávka asi dvě hodiny, kterou lze využít na koupání, na prohlídku městečka Manolas nebo na posezení v taverně u dobrého oběda. Nakonec se pluje podél druhého břehu Caldery zpět do přístavu. Návrat je kolem 18:30 h.

    Orientační cena za osobu: 55 EUR, děti od 2 do 12 let: 30 EUR

    Fakultativní výlety

    AUTOBUSOVÝ VÝLET - VELKÝ OKRUH OSTROVEM

    Prohlídká začíná nejstarším byzantským kostelem PANAGIA EPISKOPI se zázračnou ikonou Panny Marie. Poté se vyjede na nejvyšší horu ostrova PROFITIS ILIAS se stejnojmenným klášterem. Navštívíte první hlavní město ostrova, amfiteatricky vystavěný PYRGOS, kde objevíte jedno z pěti Kasteli ostrova. Následuje procházka tradiční kouzelnou vesničkou MEGALOCHORI. Pokračuje se do kykladského městečka FIROSTEFANI a odtud po hranách útesů krátkou procházkou s neopakovatelnými výhledy do hlavního města ostrova FIRY. A na závěr, to nejlepší, kouzelná OIA a západ slunce. Po západu sluníčka návrat zpět do letovisek. Během cesty dostanou klienti všeobecné informace o životě na ostrově.

    Orientační cena za osobu: 55 EUR, děti od 2 do 12 let: 30 EUR

    Fakultativní výlety

    PLAVBA CATAMARANEM- LODNÍ VÝLET

    Minibus Vás vyzvedne v hotelu a přesouváte se do přístavu VLYCHADA, kde se nalodíte na Váš catamarán /maximální obsazenost 16 osob dle velikosti catamaránu /K dispozici je osuška a potřeby na šnorchlování. Plujete podél jižního cípu, ČERVENÁ PLÁŽ, BÍLÁ PLÁŽ A MESA PIGADIA – zastavujete na koupání z catamaránu. Plavba pokračuje kolem nejjižnějšího bodu zvaný Indiánská Hora s majákem z benátského období. Vplutí do caldery, kolem aktivního vulkánu ostrůvku NEA KAMENI, zastávka na koupání na sousedním Palia Kameni, zde možnost koupání v teplých pramenech. Oběd nebo večeře přímo na catamaranu, barbecue, místní víno a nealkoholické nápoje neomezeně počas plavby.
    Po západu slunce se odjíždí zpět do letovisek.

    Orientační cena za osobu: od 120 EUR, děti od 2 do 12 let: od 100 EUR



    DŮLEŽITÉ INFORMACE:
    • O kompletní nabídce výletů a cenách vás bude informovat delegát v místě pobytu.
    • Pro členy ALEXANDRIA BONUS KLUBU poskytujeme slevy z cen fakultativních výletů.
    • Uvedené ceny jsou pouze orientační, mohou se měnit.
    • Kurz ČNB ke dni 31. 9. 2022: 1EURO = 26.195 Kč.
    • Upozorňujeme na skutečnosti, že může dojít ke změně v programu výletu nebo z důvodu nenaplnění minimální kapacity i k jeho zrušení. Minimální počet pro uskutečnění výletu je 15 osob.
    • Výlety se platí v místní měně a jsou provázeny česky nebo slovensky mluvícím průvodcem cestovní kanceláře ALEXANDRIA

    Hodnocení našich zákazníků

    Níže uvedená hodnocení, stejně jako hodnocení všech dalších hotelů na těchto stránkách, jsou vždy přesnými výsledky hodnocení našich zákazníků, kteří se zúčastnili zájezdu s CK Alexandria a vyplnili náš anketní lístek. Tento anketní lístek lze vyplnit pouze elektronicky, a to na základě odkazu, který zasíláme zákazníkům emailem po absolvování zájezdu. Jakékoli jiné hodnocení na jiných webech může být nepřesné, neobjektivní, zkreslené a někdy dokonce ovlivněné osobami, které s námi prokazatelně necestovaly.

    9 skvělé
    1 hodnocení
    Kvalita ubytování10
    nejlepší
    Stravování8
    velmi dobré
    Vybaveni a služby hotelu9
    skvělé
    Úklid v hotelu9
    skvělé
    Personál hotelu9
    skvělé