+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.

Jak vybrat rodinnou dovolenou u moře - Díl 1.: Kdy a kam pojedeme?

26.04.2024 |

Vybrat rodinnou dovolenou nemusí být náročný úkol ani když cestujete s malými dětmi, důležitý je výběr té správné cestovky. 😊 S Alexandrií na rodinnou dovolenou jezdí každoročně tisíce spokojených rodin, a proto si dovolujeme vám předat několik rad, kam s malými dětmi na dovolenou a na co se zaměřit při výběru. 

Pojďme začít od začátku a tím je období, kdy na dovolenou vyrazit. Rozdíl v plánování zaslouženého volna je zajisté ve věku malých ratolestí. Cestování s malými dětmi v předškolním věku mimo hlavní prázdninové období přináší mnoho výhod. Především se vyhnete hlavní turistické sezóně, což znamená méně lidí na plážích a celkově na turistických atrakcích či oblíbených místech.

Pokud cestujete s batolaty, tak i z důvodu počasí je lepší jet na začátku či na konci sezóny. V tomto období destinace přináší mírnější teploty, čímž můžete předcházet různým úpalům, přehřátím a nevolnostem, což je zvláště důležité pro zdraví a pohodu těch nejmenších. V neposlední řadě může být výhodou cenová dostupnost a servis.

Mimo sezónu jsou ceny ubytování, letenek a dalších služeb z pravidla nižší, což může výrazně ušetřit rodinný rozpočet, navíc můžete očekávat lepší a osobnější servis, jelikož personál není tak přetížený a má více času věnovat se individuálním potřebám jednotlivých hostů, včetně rodin s dětmi. 😊


A konečně rodičové a vaše děti již ve školním věku - již to není tak jednoduché vyrazit na dovolenou mimo prázdniny, že? Ani tak to nevzdávejte, protože včasným plánováním opět můžete ušetřit nějakou tu kačku. Především v tomto období jsou rozběhnuté animační programy, které dětem přinesou nezapomenutelné zážitky a vzpomínky.

Nejen na období letních prázdnin je výhodné sledovat různé nabídky cestovních kanceláří, jakými jsou First Minute zájezdy, různé extra slevy a akční nabídky jako například velikonoční, vánoční či valentýnská sleva, Black Friday a zapomenout nesmíme ani na oblíbený Last Minute. Alexandria myslí i na váš rodinný rozpočet, a proto poskytuje u vybraných zájezdů dítě zcela zdarma či za zvýhodněné ceny


A kam s dětmi na dovolenou? Jakou destinaci či hotel zvolit a proč? Tyto otázky si pokládá řada z vás, tak si na ně pojďme odpovědět. 

První otázkou je destinace... Pro rodiny s menšími dětmi jsou ideální letoviska, kam letí krátké lety nebo se nabízí možnost cestování autem. Měla by to být místa s čistými a bezpečnými plážemi, nízkým rizikem infekčních nemocí, kvalitní zdravotní péčí, a především zábavou pro děti. Důležitým faktorem může být i moře, zda se jedná o klidnou zátoku bez velkých vln, jako tomu je v našem klubovém hotelu na Menorce, či se jedná o pozvolný vstup do moře, pro který je známý Astir Beach Alexandria Club na Krétě. Oblíbenými rodinnými destinacemi se tak pro mnoho našich zákazníků stávají, nejen díky kratším letům, čistotě pláží a vody, ale také animační zábavě, hlavně Bulharsko, Řecko, Španělsko či Turecko


Hotel, to je další důležitá otázka, kterou si musíme pokládat, pokud na dovolenou nejedeme sami. V tomto případě je ideální vybírat hotel nejen na základě jeho umístění, ale také vybavení. A co všechno by měl takový hotel ideální pro děti splňovat? To si shrneme v druhém dílu našeho blogu.