Nejlepší knihy k četbě na dovolené: Naše doporučení pro rok 2024

16.08.2024 |

Zdravíme všechny milovníky dobrodružství a relaxace! Jste připraveni na vaši nadcházející dovolenou s námi? Ať už míříte k azurovým břehům Bulharska nebo se chystáte ochutnávat šťavnaté olivy v Řecku, máme pro vás skvělý tip, jak si zpříjemnit chvíle odpočinku pod sluncem. Co takhle zabalit si do kufru několik úžasných knih? NÁŠ TIP: s e-knihou si můžete dovézt celou knihovnu v jednom malém zařízení a místo knih si zpátky přivézt třeba nějaký extra suvenýr!

1. Pro milovníky klasiky: "Sto roků samoty" od Gabriela Garcíi Márqueze

Začněte vaši dovolenou s touto magickou klasikou, která vás zavede do zázračného světa Macondo. Příběh plný vášní a snů je jako stvořený pro lenošení na pláži.

2. Pro detektivkáře: "Dívka ve vlaku" od Pauly Hawkins

Objevte tajemství spolu s hlavní hrdinkou Rachel během vaší cesty vlakem do krásného Španělska. Tato kniha vás nepustí až do poslední stránky!

3. Pro fanoušky dobrodružství: "V srdci moře" od Nathaniela Philbricka

Inspirujte se epickým příběhem o přežití a lidské odvaze, zatímco budete plout křišťálově čistými vodami Albánie. Tato kniha je jako stvořená pro odvážné duše.

4. Pro milovníky historie: "Brány Athén" od Conn Iggulden.

Píše se rok 490 před naším letopočtem. Perský král Dareios se svou armádou se vyloďuje v Řecku s jediným cílem: podrobit si tamní svobodný lid.

5. Pro hledače lásky: "Odvrácená tvář lásky" od Colleen Hoover

Zatímco budete relaxovat třeba na plážích Černé Hory, nechte se unést romantickým příběhem, který prověří hranice pravé lásky.

6. Pro mladé cestovatele: "Harry Potter a Kámen mudrců" od J.K. Rowling

Naše mladší publikum jistě potěší dobrodružství mladého čaroděje Harryho. Kniha, která je perfektní pro dlouhé letní dny.

7. Pro ty, co milují napětí: "Šifra mistra Leonarda" od Dana Browna

Spojte vaši návštěvu Španělska s tajemstvím, které se skrývá v dílech Leonarda da Vinci. Knihu si zamilujete stejně jako místní sangrii.

8. Pro cestovatele s láskou k jídlu: "Jíst, meditovat, milovat" od Elizabeth Gilbert

Plánujete návštěvu Itálie nebo Řecka? Tato kniha vás vezme na cestu za jídlem, duchovnem a pravou láskou – ideální četba na dovolenou.

9. Pro milovníky přírody: "Divočina" od Cheryl Strayed

Pro ty, kteří si užijí turistiku nebo trekking během své dovolené, je tento příběh o osobní transformaci na Pacific Crest Trail naprosto inspirující.

10. Pro zvídavé duše: "Ztracený ráj" od Johna Miltona

Nechte se unést na cestách do klubového hotelu epickým příběhem o pádu Adama a Evy. Tato klasika je stvořena pro vášnivé čtenáře.

11. Pro milovníky filozofie: "Hovory k sobě" od Marcuse Aurelia

Pokud hledáte hluboké zamyšlení a inspiraci během svých klidných chvil na dovolené, "Hovory k sobě" od římského císaře a filozofa Marcuse Aurelia je ideální volbou. Tato kniha je souborem osobních zápisků, které Aurelius psal pro sebe v dobách svého vládnutí, a nabízí náhled do myšlení jednoho z nejvýznamnějších stoiků. Zkoumá témata jako povinnost, smrtelnost a přirozenost života, která mohou poskytnout cenné lekce o osobním růstu a vnitřním klidu.


Ať už si vyberete jakoukoliv z těchto knih, věříme, že se s nimi nejen skvěle pobavíte, ale také si odpočinete a načerpáte novou energii. Užijte si svou dovolenou naplno s knihou a koktejlem v ruce!