Jak si sbalit na dovolenou - Díl 2.: Praktický průvodce pro celou rodinu!

06.08.2024 |

V minulém díle jsme si řekli na co nesmíme zapomenout. V druhém díle si řekneme, jaké plážové vybavení si brát s sebou do letadla, jaké doklady mít s sebou a další užitečné tipy včetně cestovního seznamu na konci článku. 😊

Plážové vybavení

U plážového vybavení se snažte být praktičtí a nejdříve si zjistěte, co poskytuje hotel, to vše naleznete na našich stránkách u jednotlivých hotelu. K dispozici mohou být hotelové plážové osušky, lehátka či slunečníky, pokud se nejedná o hotelovou pláž, tak ve většině destinacích si můžete lehátka na pláži pronajmout. U cestování s dětmi nezapomeňte na plážové hračky a extra osušku. Pokud cestujete autem, můžete si dovolit vzít více vybavení, jako jsou přenosná lehátka či slunečníky, ale při letecké dopravě zvažte prostor a váhu kufru. Letíte s námi na dovolenou do klubového hotelu? Určitě se zkuste zeptat našich animátorů, leckdy jim naši zlatí klienti nechají hračky na pláž pro děti, lehátka do vody, časopisy nebo i plážové slunečníky, které nechtějí sebou vézt zpět do Čech. Co se týká slunečníků s sebou do letadla, je nutné si připlatit za nadměrné zavazadlo a nechat ho odbavit u nadměrných zavazadel. Je tedy na každém z Vás, jestli si připlatíte nebo si raději v destinaci za pár euro koupíte svůj vlastní.


Zábava pro celou rodinu a potřebná elektronika

Nejen na večer, ale i na cestu si přibalte nějakou zábavu, ať už se jedná o různé knížky, časopisy, sluchátka, stolní či karetní hry. Ty vám zkrátí dlouhou chvíli na cestě, ale hlavně zabaví nejen děti, ale i dospělé. I v tomto případě se přímo v destinaci se můžete obrátit na naše animátory, kteří v Karcoolčině dětském klubíku mají různé hry a aktivity, míče, které vám zajisté rádi půjčí. V dnešním světě mobilů a počítačů nezapomeňte ani na veškeré nabíječky k mobilům, čtečkám, sluchátkům či počítačům. Pokud jedete do vzdálenějších destinací, je dobré si přibalit i adaptér.


Důležité dokumenty a bezpečnost

Nesmíme opomenout ani důležité dokumenty a bezpečnostní opatření. Ujistěte se, že máte připravené všechny potřebné dokumenty jako občanské průkazy, pasy, pojištění, rezervace hotelů, ubytovací vouchery a letenky. Pokud letíte s Alexandrií, tak vám na letišti stačí platný cestovní doklad a palubenku dostanete na přepážce při odbavení. Nezapomeňte, že i ti nejmenší musí mít svůj cestovní doklad, takže pokud s mrňousky vyrážíte na dovolenou poprvé, řádně si prostudujte, co potřebujete k jeho vycestování. Doklady ani žádné cennosti si rozhodně nedávejte do kufru, který budete odbavovat! Dobrým nápadem je mít vše přehledně uspořádané v cestovním organizéru, který bude vždy po ruce v příručním zavazadle.


Snídaně a svačiny

Zabalte si také nějaké základní potraviny do auta nebo do příručního zavazadla. V letadle či na letišti si můžete ještě drobnosti dokoupit, ale zpravidla jsou tam za vyšší cenu. Různé sušenky, ovoce a malé snacky oceníte hlavně pokud cestujete s malými dětmi. Tyto zásoby vám pomohou překlenout čas do příjezdu na místo a ušetří vám tak starosti s hledáním občerstvení během cesty. Důležitá je i voda, bohužel při letištní kontrole vodu mít nemůžete, a proto pro vás máme další tip, o kterém stále spousta lidí neví. Pokud jedete na letiště ze vzdálenějších měst, tak se pití určitě bude hodit, každopádně prázdnou láhev určitě nevyhazujte, můžete ji následně použít za bezpečnostní kontrolou. Nejen na letišti v Ruzyni naleznete pítka s pitnou vodou, a tak si doplníte vodu zadarmo, kterou si můžete vzít následně i do letadla.


Při balení na rodinnou dovolenou k moři je nejdůležitější myslet na pohodlí a bezpečnost celé rodiny. Věříme, že s těmito tipy jsme vám ulehčili plánovaní a balení na vaši rodinnou dovolenou, kterou si užijete od samého začátku bez zbytečného stresu.


Teď už jen koupit zájezd a vyrazit na dovolenou v pohodě. 😊