+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.

Co vše nabízí španělské pobřeží Costa de Alméria? Nevynechejte národní park nebo Mini Hollywood

05.03.2023 |

Jednou z nejoblíbenějších turistických destinací je právě Španělsko. Velmi oblíbenou oblastí, kam se létá na dovolenou přímými lety z Prahy, je na pobřeží Costa de Alméria. Krásné pláže a komfortní hotely ale nejsou jedinými lákadly této lokality. Podívejte se na naše tipy, kam zde vyrazit na výlet.

Granada

Krásné maurské město určitě uchvátí každého cestovatele! Za zmínku zde určitě stojí Alhambra, středověký komplex paláců a pevností, který je považován za jednu z nejkrásnějších arabských staveb v Evropě. V jeho docházkové vzdálenosti se můžete pokochat také zahradami s fontánami Generalife. Doporučujeme také navštívit náměstí Mirador de San Nicolás, které Vám umožní asi nejkrásnější výhledy na město. Procházkou starobylými uličkami a ochutnávkou zdejšího vína pak vyplníte zbylý volný čas. 

Národní park Cabo de Gata

Takřka ideální místo pro všechny milovníky jedinečné přírody. Oblast sopečného původu se pyšní opravdu originální krajinou. Pojďte s námi objevit skalní útesy, písčité pláže a horské masivy či maják Daro de Cabo Gata. V rámci výletu Vás také přeneseme o několik staletí zpět návštěvou vísky Mojácar, jejíž historická obec a písčité pláže zaručují, že se nudit určitě nebudete.

Image

Mini Hollywood – Park Oasys

Celodenní výlet do pouště Tabernas obsahuje i návštěvu parku Mini Hollywood. Pokud s námi pojedete třeba do hotelu Playasol Aquapark & SPA Alexandria Club, můžete se během chvíle ocitnout i v Hollywoodu. Kdo by to čekal, že? Tamní park Vás překvapí úžasnou atmosférou Divokého západu prostřednictvím své show. Nebudete ochuzeni ani o scénky s kovboji na koních, přestřelky či kancelář šerifa. Jako bonus si můžete prohlédnout místa, kde natáčeli herci jako například Harrison Ford či dvojice Bud Spencer a Terrence Hill. Zábavu pro malé i velké dozajista podpoří i návštěva minizoo s tygry a žirafami. 

Sierra Nevada – Gaudix

Projížďka jedním z nejkrásnějších pohoří v Evropě s výhledem z nejvyšší hory pevninského Španělska – Pico de Mulhacén. To slibuje celodenní program, který nabízíme účastníkům tohoto výletu. Tradiční španělskou kulturu zde budete nasávat prostřednictvím dílen proslavených výrobou tradiční keramiky, navštívíte také unikátní jeskynní vesnici Gaudix, která slibuje opravdu nevšední zážitek. Součástí výletu je též ochutnávka vína ve vyhlášené vinařské oblasti Laujar a krátká zastávka v přístavu Puerto de la Ragua.           

Almería - city tour

Historické centrum města s jeho nejvýznamnějšími památkami navštívíte během půldenního výletu do hlavního města stejnojmenné provincie. Dominantou města je maurský hrad Acazaba, katedrála z 15. století či býčí aréna. Z vyhlídky se Vám rozprostírá jak pohled na pohoří Sierra de las Filabres, tak i na město a moře. Procházky a nákup suvenýrů pak vyplní volný čas, ve kterém budete vstřebávat zážitek z této jedinečné oblasti.