+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.

Letecká úzkost: Proč se někteří lidé bojí létat a jak s tím bojovat

01.03.2023 |

Čeká vás první let letadlem, nebo jste už ostřílený pasažér, ale pobyt v letadle vám zkrátka nedělá dobře? Přečtěte si o našich osvědčených tipech, díky kterým můžete strach z létání zmírnit či dokonce zcela překonat.

Za prvé, zkuste zjistit, co vás na létání přesně děsí. Je to neznámo, pocit bezmoci nebo se bojíte turbulencí či havárií? Když poznáte příčinu svého strachu, snáze se vám ho podaří překonat.

Dalším krokem může být seznámení se s tím, jak jsou letadla konstruována a s bezpečnostními opatřeními, která se na palubě dodržují. Letecká doprava je vůbec nejbezpečnější způsob přepravy, takže se není třeba bezhlavě bát.

Před samotným letem se můžete také připravit tím, že si přečtete pravidla bezpečnosti a zjistíte, co je a není povoleno na palubě letadla. Díky tomu budete mít větší přehled a budete se cítit připraveni. Zkrátka budete vědět do čeho jdete.

Image

Relaxační techniky, jako jsou dýchací cvičení nebo meditace, mohou pomoci uklidnit vaše nervy nejen před samotným letem, ale i během něj.

Pokud je váš strach z létání velmi intenzivní, neváhejte se obrátit na odborníka. Není to ostuda. Ti vám mohou pomoct s nácvikem technik, které vám pomohou se strachem z létání vypořádat.

Zbavit se strachu z létání není snadné, ale s odhodláním a podporou blízkých se vám to určitě podaří.