+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.
Rozbalit vyhledávací formulář
Nerozhoduje
Nerozhoduje
březen 2024
březen
poútstčtsone
duben
poútstčtsone
    Osob: 2 + 0
    Počet osob
    Věk 1. osoby
    Věk 2. osoby
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje

    Terme Tritone

    PathPathPathPath
    • Přímo u písčité pláže
    • Vyhledávaný hotel
    • Nádherná zahrada
    • Termální centrum
    • Wi-fi
    • Termín
      25.05. – 01.06.2024 (8 dní / 7 nocí)
    • Doprava
      Letecky - Praha
    • 0
      květen 2024
      poútstčtsone
    • Počet osob
      2 dospělí + 0 dětí
      Počet osob
      Věk 1. osoby
      Věk 2. osoby
    • Strava
      Polopenze










    Zjišťujeme pro Vás cenu.

    Jeden z nejkvalitnějších 4* hotelů na ostrově s vysokou úrovní ubytování, služeb a s termálním centrem se nachází na západní straně ostrova, přímo u písčité pláže San Francesco a v pěší dostupnosti malebného centra města Forio. Z hotelu se nabízejí nádherné výhledy na západy slunce, město Forio a také dominantu ostrova, horský masiv Monte Epomeo. Samotný hotel je obklopený krásnou a klidnou zahradou, a je tak ideální volbou ke strávení pohodové dovolené.

    Poloha:

    Hotel se nachází v letovisku Forio, cca 1,5 km od malebného centra. Autobusová zastávka s dobrými spoji po celém ostrově je cca 250 m od hotelu. V docházkové vzdálenosti se nachází slavná botanická zahrada La Mortella. Hotel je situován přímo u písčité pláže.

    Vybavení:

    Vstupní hala s recepcí, restaurace, bar, dva bazény, dětský bazén, konferenční místnost.
    Zdarma: Wi-Fi (ve společných prostorách), slunečníky a lehátka u bazénů.
    Za poplatek: internetový koutek, vnitřní termální centrum, lázeňské procedury.

    Ubytování:

    Pokoje s balkonem nebo terasou a sociálním zařízením (srcha/vana, WC, fén) jsou klimatizovány (klimatizace zdarma) a vybaveny TV/SAT, Wi-Fi, trezorem a minibarem. Na vyžádání a za příplatek pokoje s bočním a přímým výhledem na moře, pokoje Superior a Suity.

    Stravování:

    Polopenze. Snídaně jsou podávány formou bufetu, večeře servírované (výběr z menu). Možnost dokoupení obědů.

    Pláž:

    Písčitá pláž je přímo u hotelu. SLUNEČNÍKY A LEHÁTKA NA PLÁŽI ZDARMA (pouze v srpnu za poplatek).

    GPS:

    40.749796, 13.868400

    Cena:


    V ceně zájezdu je zahrnuto:
    • letecká přeprava včetně letištních a bezpečnostních tax, palivové přirážky a emisního příplatku
    • transfery do pobytového místa a zpět
    • ubytování - počet noclehů a služby dle popisu
    • česky/slovensky mluvící delegát
    • pojištění proti úpadku cestovní kanceláře

    K ceně zájezdu lze na objednávku zákazníka připlatit (nepovinné příplatky):
    • volitelné doplňkové služby
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně pojištění léčebných výloh, storna zájezdu a nevyužité dovolené (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč590 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč350 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně připojištění EXTRA pro případ onemocněním Covid-19 (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč880 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč640 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění včetně připojištění EXTRA+ pro případ onemocněním Covid-19 (více informací zde)
     storno/plnění do 50 000 Kč1 130 Kč/osoba starší 15 let/pobyt
     storno/plnění do 50 000 Kč890 Kč/dítě od 0 do 15 let/pobyt

    Informace pro zákazníky:
    Po příjezdu na místo je hoteliérem vybírána pobytová taxa ve výši 3 EUR na osobu na noc.

    Pro výpočet ceny zájezdu (včetně ceny za dopravu) byla použita cena ropy a leteckého paliva (pohonných hmot) ke dni 25. 8. 2023. Pro výpočet ceny zájezdu byl použit směnný kurz ČNB střed (EUR/Kč a USD/Kč) ke dni 25. 8. 2023.

    Upozornění: Pro případ, že v místě určení cesty nebo pobytu nebo jeho bezprostředním okolí nastanou mimořádné okolnosti mající svůj původ v pandemii či jiné epidemii rozsáhlého charakteru způsobené virovým nebo jinými zvlášť závažnými infekčními onemocněními, je poskytovatel ubytovacích i stravovacích služeb oprávněn změnit podmínky, za kterých jsou služby cestovního ruchu poskytovány a to tak, aby byly v souladu s přijatými opatřeními obecného charakteru (rozhodnutí orgánu veřejné moci) směřujícími k ochraně života a zdraví osob. V důsledku toho může dojít k dočasnému omezení poskytovaných služeb v plném rozsahu.

    Poplatky:

    Povinný příplatek za gala večeři 15.8.2023 - 40 Euro/osoba, platba na místě.

    Tento zájezd se řídí ve smyslu zákona č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu. Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře. Všechny potřebné podklady dle tohoto zákona jsou uvedeny v daných nabídkách, což je popis hotelu, kategorie, cenové podmínky atd. Tyto informace udává pořádající cestovní kancelář. Pořádání zájezdu se řídí podle všeobecných podmínek organizující cestovní kanceláře, které obdržíte společně se smlouvou o zájezdu.

    Itálie

    Poloha:

    Itálie se nachází na Apeninském poloostrově, na severu hraničí s Francií, Švýcarskem, Rakouskem a Slovinskem. Uvnitř Itálie leží dva městské státy: Vatikán a San Marino. Z východu Itálii omývá Jaderské moře, z jihu Středozemní moře a ze západu Tyrhénské a Ligurské moře. Celková délka pobřeží je 7600 km. Itálii patří také největší ostrovy Středozemního moře – Sicílie a Sardinie a skupina menších ostrovů jako Elba, Ischia, Capri.

    Rozloha:

    301 308 km2

    Přírodní podmínky:

    Na území Itálie se rozprostírají rozdílné krajiny. Sever se nese ve znamení Alp, prakticky celým poloostrovem se táhne pohoří Apeniny. Pro tuto zemi ve tvaru boty je charakteristická rozmanitost krajiny a překrásné moře. Klimatické podmínky jsou velmi příznivé pro pobyt u moře po dobu nejméně čtyř měsíců v roce.

    Počet obyvatel:

    60 115 000, 90% katolíci

    Hlavní město:

    Řím (2 774 000 obyvatel)

    Jazyk:

    Italština

    Měna:

    Euro

    Ceny:

    Ceny v Itálii jsou příznivé, většina potravin v supermarketech stojí stejně jako u nás. Každá část Itálie je něčím známá, něčím výjimečná. Přiláká vás módní oblečení a výprodeje, trhy, jídlo, které si přivezete domů, olivový olej, víno a alkohol, šperky, „poklady“ na pouličních krámcích, poutní suvenýry.

    Platební karty:

    Jsou zde přijímány všechny běžné platební karty. V každém větším středisku jsou bankomaty a platby kartou jsou samozřejmostí.

    Půjčování aut, motocyklů a kol:

    V každém pobytovém místě lze bez problému automobily zapůjčit, a to u místních či mezinárodních filiálek známých společností. Ceny se pohybují od 40 EUR/den za nejnižší kategorii automobilu, na ostrovech je půjčovné vyšší.

    Pláže:

    Pláže jsou převážně písečné, ale i písečnooblázkové a jen oblázkové. Najdete zde jak dlouhé rozsáhlé pláže, tak i menší romantická zákoutí. Většina pláží je veřejná, platí se pouze za slunečníky a lehátka.

    Ischia

    Lokalita:

    Ostrov Ischia je považován za nejkrásnější a nejslavnější ostrov Neapolského zálivu. Svůj věhlas získal díky stálému podnebí, léčivým pramenům a rozmanitým léčebným procedurám, milým obyvatelům a okouzlujícím přírodním krásám. Půvabný ostrůvek je často nazýván „stále zeleným ostrovem“ vzhledem k bujné vegetaci, která roste i kvete i v nevlídných ročních obdobích. Na ostrově najdeme více než sto léčivých termálních pramenů o různé teplotě, je zde nespočetné množství míst (vany a bazény), které umožňují koupání v termální vodě o teplotě od 28 až do 45 stupňů. Díky zásobám termální vody má téměř každý hotel vlastní termální bazén.
    Poloha ostrova: Ostrov Ischia se nachází v Neapolském zálivu, omývá ho Tyrhénské moře, má téměř kruhový tvar, od východu k západu je široký asi 10 km, od severu k jihu 7 km. Od neapolského přístavu je vzdálen asi 33 km.
    Rozloha: 47 km2 - ostrov je rozdělen mezi 6 obcí, jsou to: Ischia, Casamicciola Terme, Lacco Ameno, Forio, Serrara Fontana a Barano d'Ischia.
    Pláže: Pláže na ostrově jsou písečné, veřejné. Platí se pouze za slunečníky a lehátka.
    Zajímavosti: Ostrov není velký. Obvod měří asi 39 km a všechna hlavní centra ostrova spojuje jediná silnice. Dvě hlavní linky se pohybují po této silnici buď ve směru, nebo proti směru hodinových ručiček. Doprava je pravidelná, velmi častá a většina zastávek i autobusů je vybavena informačním systémem – monitorem, který informuje cestující o poloze autobusu, zastávkách a čase, kdy přijede další spoj. Turisté mohou využít týdenní síťovou jízdenku za cca 17 EUR. Pro ostrov Ischia jsou charakteristické hlavně termální lázně. Obvykle se jedná o kombinaci tzv. římské sauny a různých bazénů s termální vodou různé teploty. Zahrady (termální parky) jsou otevřené od května do září.
    Odlety a přílety: Odlety na Ischii jsou organizovány z letiště Praha. Příletové místo našeho letu je Neapol, kde vás budou očekávat naši delegáti, poté následuje cesta trajektem na ostrov Ischia.
    Doba letu: cca 2 hodiny, trajekt cca 1 hodinu.

    Forio

    Lokalita:

    FORIO – nejoblíbenější městečko se rozkládá na západě ostrova. Nedaleko se nachází Poseidonovy zahrady, nejznámější a největší termální lázně na ostrově. Městečko si zachovalo tvář minulosti s rušnými křivolakými uličkami se spoustou obchůdků, barů a restaurací, za návštěvu stojí zbytky starověkých strážních věží a velké množství kostelů a bazilik.

    Výlety

    Fakultativní výlety

    PŮLDENNÍ VÝLET KOLEM OSTROVA ISCHIA

    Poznávací půldenní výlet kolem ostrova Ischia, při kterém poznáte jeho historii i současnost a zastavíte se zkušeným průvodcem, poznáte známá místa jako Lacco Ameno s lávovou vyvřelinou ve tvaru houby, pohledy na západní pobřeží Foria s jeho přístavem, či z panoramatického místa učinit fotku Aragonského hradu z dálky. V rámci hodinové zastávky se projdete po malebné vesničce Sant Angelo, které se přezdívá "malé Amalfi" právě kvůli rozmístění pitoreskně malovaných domečků ve skalách nad mořem. Čeká Vás též vyjíždka hor se zastávkou v nejvýše položené vesnici Serrara Fontana, kde lidé stále žijí původním stylem života a věnují se vinařství a zemědělství. V horách Vás čeká půl hodinová zastávka s možností občerstvení (výborné cappuccino nebo typická místní bruschetta - rajčatová topinka, nebo sklenice domácího vína).

    Orientační cena: cca 35 EUR

    Fakultativní výlety

    VÝLET NA PERLU TYRHÉNSKÉHO MOŘE, OSTROV CAPRI

    Navštivte s námi opěvovanou perlu Tyrhénského moře - ostrov, který uchvátil již v antice římské císaře. Capri v jeho bohaté historii opěvovali malíři, skladatelé, politici, herci a další významné osobnosti. Čeká na vás dopolední prohlídka města Anacapri, rozkládajícího se na náhorní plošině pod nejvyšším vrcholem Monte Solaro. Možnost návštěvy kostela San Michele (cca 3 EUR) s věhlasnou majolikovou podlahou, prohlídky slavné vily San Michele Axela Muntheho (cca 10 EUR), obrazárny Casa Rosa (cca 4,50 EUR) se sochami císaře Tiberia nalezenými na dně Modré jeskyně, nebo výjezd lanovkou na Monte Solaro (cca14 EUR) s úchvatnými panoramatickými výhledy na dva zálivy (alespoň 60 min. rezerva). Možnost oběda v restauraci (turistické menu cca 17 EUR). Odpolední prohlídka vás zavede do hlavního města ostrova Capri s procházkou přes malebné náměstí „Piazzetta“ s Hodinovou věží kolem slavného hotelu Quisisana až ke klášteru San Giacomo, odkud vede slavná klikatá ulička Via Krupp. Milovníci úchvatných pohledů mohou vystoupat na terasy v rozkošných Augustových zahradách s nádhernými vyhlídkami na proslavené Faraglioni i Marina Piccola (vstup do zahrad cca 1,50 EUR). Na závěr vřele doporučujeme hodinový výlet lodí kolem celého ostrova Capri (cca 21 EUR) s ukázkou Bílé a Zelené jeskyně. Světoznámá Modrá jeskyně je přístupná zvlášť buď autobusem, nebo lodí (vstup cca 14,50 EUR).

    Orientační cena: cca 90 EUR

    Fakultativní výlety

    CELODENNÍ PLAVBA KOLEM OSTROVA ISCHIA S KOUPÁNÍM A OBĚDEM

    Celodenní výlet kolem pobřeží Ischie na soukromé lodi, při které je přibližně 5 zastávek na koupání v zátokách. Přístup do otevřeného moře po lodních schodech. Po celý den na lodi občerstvení v podobě nealkoholických nápojů a vína, občerstvení + bohatý oběd co uvaří přímo námořníci na palubě lodi. Loď má omezenou kapacitu 25 osob, doporučujeme objednat výlet dostatečně dopředu. Česky hovořící asistence ráno v přístavu před vyplutím.

    Orientační cena: cca 70 EUR

    PROHLÍDKA ARAGONSKÉHO HRADU A ISCHIA PONTE, TZV. "MALÝCH BENÁTEK"

    Majestátní Aragonský hrad založený Řeky v roce 474 př. n. l se tyčí na skalním výběžku, který od nepaměti chránil vstup do strategicky významného Neapolského zálivu. Současnou podobu hradu vtiskl Alfonso I. Aragonský v roce 1441. Dopolední prohlídka hradu s průvodcem, trvající přibližně 1 a 1/2 hodiny s českým průvodcem. Na 115m vysoký skalní výběžek se vychází po středověkých schodech v tunelu vybudovaném do skály. Po prohlídce hradu následuje individuální volno s možností procházky a nákupů v oblasti "malých Benátek", neboli podhradí Ischia Ponte. V ceně výletu je zajištěná doprava z hotelu na hranici vstupu do městské oblasti Ischia Ponte, kde je vjezd minibusů a autobusů soukromých dopravců omezen. K hradu se dostaneme přibližně 10ti minutou procházkou po Ischia Ponte. Po 10 hodině je oblast uzavřena a stává se pěší zónou. Výlet není vhodný pro osoby se sníženou pohyblivostí.

    Orientační cena: cca 30 EUR

    Fakultativní výlety

    ANTICKÉ ŘÍMSKÉ MĚSTO POMPEJE A NEAPOL, UNESCO

    Starobylé římské město Pompeje zapsané na světovém dědictví UNESCO, které bylo při mohutné erupci Vesuvu v roce 79 pohřbeno a zakonzervováno pod 7 m pyroklastického sedimentu. Takřka 2 1/2 hodinová prohlídka Pompejí s průvodcem vám dá nahlédnout do historie a vy si tak učiníte jasnou představu o jedinečné kráse a významu tohoto římského města! Vstupné do Pompejí (cca 18 EUR/os.) k úhradě na místě V HOTOVOSTI, zdarma děti do 18 let, studentské slevy, slevy pro držitele ZTP. Na místě též poplatek cca 2 EUR za sluchátka. Průvodce má výklad do mikrofonu. Skupina v Pompejích nesmí mít více než 30 pax, doporučujeme objednat dostatečně předem. Nutné doklady s sebou (pas/ OP, průkaz ZTP). V archeologickém areálu Pompejí jsou povoleny batohy do max. velikosti 15 x 30cm. Následuje krátká pauza na oběd v místní restauraci, turistické menu cca 18 EUR na osobu. Poté následuje klimatizovaným autobusem přesun do Neapoli s výklady o historii a současnosti tohoto města. Autobusem dojedeme až do centra města k divadlu Sv. Karla a náměstí Piazza del Plebiscito /něco jako naše Staroměstské náměstí/, kde bude hodinu a půl trvající zastávka na individuální procházku s možností návštěvy hradu Maschio Angioino, slavné obchodní galerie Umberto I. či nahlédnutí do slavné Španělské čtvrti. Odjezd z hotelů před 6 hodinou ranní, přejezd trajektem v 6:25 na pevninu, příjezd do Pompejí v cca 9:00. Návrat na ostrov před večeří

    Orientační cena: cca 80 EUR

    Fakultativní výlety

    AMALFITÁNSKÉ POBŘEŽÍ, UNESCO

    Celodenní lodní výlet na jedno z nejkrásnějších pobřeží Itálie, zapsané na světovém seznamu UNESCO se skalními městečky Positano a Amalfi. Loď vyplouvá z Ischie, proplouvá kolem ostrova Capri (občas s mezipřistáním na Capri pro výstup a nástup) a následně pokračuje k městu Positano, kde v přístavu kotví přibližně 2 hodiny, a tento čas můžete využít pro individuální poznání města. Následně vyplouvá k Amalfi, kde opět kotví v přístavu a čas pro individuální procházku je necelé 2 hodiny. Při tomto výletu můžete prohlédnout historické centrum Positana, ukrytého mezi skalisky a divokou přírodou, obdivovat typickou módu s lněnými oděvy či řemeslnými výrobky. Ve městě Amalfi, které bylo jednou ze 4 námořních republik a kde Flavio Gioia vynalezl buzolu, se můžete projít po náměstí Sv. Ondřeje se slavnou katedrálou Sv. Ondřeje, které bývalo sídlem biskupů.

    Orientační cena: cca 65 EUR

    DALŠÍ DŮLEŽITÉ INFORMACE K VÝLETŮM

    PODMÍNKY VÝLETŮ: PŘIHLÁŠKY A PLATBA VÝLETŮ: u delegátky cestovní kanceláře v průběhu asistenčních schůzek. VSTUPY, OBĚD, NÁPOJE NEJSOU ZAHRNUTY V CENĚ VÝLETU, pokud není uvedeno jinak. MINIMÁLNÍ POČET ÚČASTNÍKŮ ZÁJEZDU: 10 platících osob. ZMĚNA PROGRAMU I CENYVYHRAZENA.

    Hodnocení našich zákazníků

    Níže uvedená hodnocení, stejně jako hodnocení všech dalších hotelů na těchto stránkách, jsou vždy přesnými výsledky hodnocení našich zákazníků, kteří se zúčastnili zájezdu s CK Alexandria a vyplnili náš anketní lístek. Tento anketní lístek lze vyplnit pouze elektronicky, a to na základě odkazu, který zasíláme zákazníkům emailem po absolvování zájezdu. Jakékoli jiné hodnocení na jiných webech může být nepřesné, neobjektivní, zkreslené a někdy dokonce ovlivněné osobami, které s námi prokazatelně necestovaly.

    8,3 dobré - velmi dobré
    7 hodnocení
    Kvalita ubytování8.5
    dobré - velmi dobré
    Stravování8.3
    dobré - velmi dobré
    Vybaveni a služby hotelu8.3
    dobré - velmi dobré
    Úklid v hotelu8.3
    dobré - velmi dobré
    Personál hotelu8.3
    dobré - velmi dobré