+420 270 007 007denně 8 – 21 hod.
Rozbalit vyhledávací formulář
Nerozhoduje
Nerozhoduje
březen 2024
březen
poútstčtsone
duben
poútstčtsone
    Osob: 2 + 0
    Počet osob
    Věk 1. osoby
    Věk 2. osoby
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje
    Nerozhoduje

    Oceanic Khorfakkan Resort & SPA

    PathPathPathPath
    • Přímo u písčité pláže
    • Slunečníky a lehátka na pláži zdarma
    • SPA centrum
    • Relaxační dovolená
    • Wi-fi
    • Termín
      31.03. – 08.04.2024 (9 dní / 7 nocí)
    • Doprava
      Letecky - Praha
    • 0
      březen 2024
      poútstčtsone
    • Počet osob
      2 dospělí + 0 dětí
      Počet osob
      Věk 1. osoby
      Věk 2. osoby
    • Strava
      Snídaně










    Zjišťujeme pro Vás cenu.

    Oblíbený čtyřhvězdičkový hotelový resort nacházející se ve východní části Spojených arabských emirátů je skrytou oázou pro odpočinkovou dovolenou. Můžete relaxovat na soukromé písčité pláži nebo v hotelovém SPA centru, kochat se pohledem na majestátní vrcholky pohoří Al Hadžar a vychutnávat si arabské speciality v hotelové restauraci. Doporučujeme pro relaxační dovolenou klientům všech věkových kategorií.

    Poloha:

    Hotelový resort se nachází v klidné části přímořské oblasti zvané Khorfakkan v podhůří pohoří Al Hadžar. Mezinárodní letiště v Dubaji je vzdáleno cca 130 km, nákupní možnosti cca 10 km. Hotel leží přímo u písčité pláže.

    Vybavení:

    Vstupní hala s recepcí, hlavní restaurace, restaurace a la carte, bar, kavárna, bazén, dětský bazén, dětské hřiště, konferenční místnost, obchod se suvenýry, směnárna.
    Zdarma: Wi-Fi (v celém hotelu), slunečníky a lehátka u bazénu, fitness, stolní tenis, tenis, sauna, kyvadlová doprava do nákupního centra v časech určených hotelem.
    Za poplatek: SPA centrum, masáže, potápěčské centrum.

    Ubytování:

    Komfortní pokoje Deluxe s výhledem na pohoří a sociálním zařízením (sprcha nebo vana, WC, fén) jsou klimatizovány (klimatizace zdarma) a vybaveny TV/SAT, telefonem, setem pro přípravu kávy a čaje, trezorem a minibarem (za poplatek). Na vyžádání a za příplatek pokoje s přistýlkami, pokoje s částečným nebo přímým výhledem na moře, rodinné pokoje, suity a vilky.

    Stravování:

    Snídaně jsou podávány formou bufetu v hotelové restauraci. Možnost dokoupení večeří, plné penze nebo light all inclusive (v rámci light all inclusive hotel podává pouze vybrané nealkoholické nápoje).

    Pláž:

    Soukromá písčitá pláž s pozvolným vstupem do moře se nachází přímo u hotelu. SLUNEČNÍKY A LEHÁTKA NA PLÁŽI ZDARMA. Vodní sporty za poplatek.

    GPS:

    25.372852, 56.349812

    Cena:


    V ceně zájezdu je zahrnuto:
    • letecká přeprava včetně letištních a bezpečnostních tax a palivového příplatku
    • transfery do pobytového místa a zpět
    • ubytování - počet noclehů a služby dle popisu
    • česky/slovensky mluvící delegát
    • pojištění proti úpadku cestovní kanceláře

    K ceně zájezdu lze na objednávku zákazníka připlatit (nepovinné příplatky):
    • volitelné doplňkové služby
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění Holiday Pass včetně pojištění léčebných výloh, storna zájezdu a nevyužité dovolené (více informací zde)
     storno/plnění do 40 000 Kč1 323 Kč/osoba/pobyt
     storno/plnění do 80 000 Kč2 023 Kč/osoba/pobyt
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění Holiday Pass Extra včetně připojištění EXTRA pro případ onemocněním Covid-19 (více informací zde)
     storno/plnění do 40 000 Kč1 913 Kč/osoba/pobyt
     storno/plnění do 80 000 Kč2 613 Kč/osoba/pobyt
    • doporučený příplatek za komplexní cestovní pojištění Holiday Pass Extra+ včetně připojištění EXTRA+ pro případ onemocněním Covid-19 (více informací zde)
     storno/plnění do 40 000 Kč2 413 Kč/osoba/pobyt
     storno/plnění do 80 000 Kč3 113 Kč/osoba/pobyt


    Pro výpočet ceny zájezdu byla použita cena ropy a leteckého paliva ke dni 26. 5. 2023. Pro výpočet ceny zájezdu byl použit směnný kurz ČNB střed (EUR/Kč a USD/Kč) ke dni 26. 5. 2023.

    Upozornění: Pro případ, že v místě určení cesty nebo pobytu nebo jeho bezprostředním okolí nastanou mimořádné okolnosti mající svůj původ v pandemii či jiné epidemii rozsáhlého charakteru způsobené virovým nebo jinými zvlášť závažnými infekčními onemocněními, je poskytovatel ubytovacích i stravovacích služeb oprávněn změnit podmínky, za kterých jsou služby cestovního ruchu poskytovány a to tak, aby byly v souladu s přijatými opatřeními obecného charakteru (rozhodnutí orgánu veřejné moci) směřujícími k ochraně života a zdraví osob. V důsledku toho může dojít k dočasnému omezení poskytovaných služeb v plném rozsahu.

    Tento zájezd se řídí ve smyslu zákona č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu. Tento zájezd je pojištěn pro případ úpadku cestovní kanceláře. Všechny potřebné podklady dle tohoto zákona jsou uvedeny v daných nabídkách, což je popis hotelu, kategorie, cenové podmínky atd. Tyto informace udává pořádající cestovní kancelář. Pořádání zájezdu se řídí podle všeobecných podmínek organizující cestovní kanceláře, které obdržíte společně se smlouvou o zájezdu.

    S.A. Emiráty

    Poloha:

    Spojené arabské emiráty (SAE) se nacházejí v jihovýchodní části Arabského poloostrova, jejich sousedy jsou Saúdská Arábie z jihozápadu, Katar ze západu a Omán z východu. Západní pobřeží omývají břehy vody Perského zálivu a na východě Ománský záliv (Indický oceán).

    Rozloha:

    83 600 km2.

    Přírodní podmínky:

    Velkou část území tvoří pouště a přes 95 % je v podstatě bez obydlení. Většina života se soustředí do měst Abu Dhabi a Dubaj. Šejkové jednotlivých emirátů se však snaží o rozšiřování zelených ploch ve svých zemích. Vše ale souvisí s finančními prostředky, proto čím bohatší emirát, tím více zeleně můžete vidět. Nejvyšším bodem země je hora Jabal Yibir 1 527 m, nejnižším bodem Perský záliv. Jednotlivé emiráty jsou charakteristické jinou barvou hornin a písku. V Dubaji je to červená, v Sharjahu hnědá, v Ajmanu jsou krémové barvy, v Umm al Qaiwanu šedá s nádechem do modra, v Ras al-Khaimahu, který je rovněž emirátem s nejvíce zelení a je nejúrodnějším, čistě bílá, ve Fujairahu černá a v Abu Dhabi jemně červená.

    Počet obyvatel:

    4 900 000, Arabové tvoří 84 %, pouze 30 % z toho je však původní obyvatelstvo, zbytek tvoří přistěhovalci. V zemi je zastoupena také početná skupina přistěhovalců z Indie, Pákistánu, Bangladéše, kteří pracují především na stavbách, někteří také v hotelích. 84 % obyvatel se hlásí k islámu, 13 % k hinduismu. Zastoupena jsou menšinově také ostatní náboženství.

    Hlavní město:

    Abu Dhabi (cca 1 145 000 obyvatel)

    Jazyk:

    Úředním jazykem je arabština, všude je možné se domluvit anglicky, v určitých místech také německy.

    Měna:

    AED (Emirátský dirham)

    Ceny:

    SAE jsou zemí zaslíbenou pro milovníky luxusu a nákupů. Najdete zde vše, co si jen dokážete představit. Od luxusních automobilů, které lze pořídit za mnohem nižší ceny než jinde na světě, přes překrásné látky, šperky nejrůznějších vzorů, parfémy, koření a mnoho mnoho dalšího. V každém emirátu jsou velká nákupní centra, letiště v Dubaji je rovněž pověstné neskutečným množstvím zboží na jehož pouze zběžnou prohlídku je potřeba několik hodin. Určitě se vyplatí nakoupit zlato, elektroniku, jejíž poslední modely mnohdy do Evropy ještě nedorazily. Emiráty jsou synonymem pro luxus a luxusní zboží, ale najde se mnoho věcí, které jsou dostupné pro každého. Jako v každé arabské zemi i zde je možné při nákupu na většině míst smlouvat, avšak mimo nákupních center.

    Platební karty:

    Půjčování aut, motocyklů a kol:

    Automobil lze bez problémů půjčit v každém z hotelů. O silnicích, kterými jsou SAE protkány, si můžeme z hlediska jejich kvality nechat jen zdát.

    Pláže:

    Pláže v Emirátech se dělí na hotelové a veřejné. Klientům doporučujeme využívat pláže hotelové, vzhledem k tomu, že není problém na nich pobývat v plavkách. Naproti tomu veřejné pláže jsou určeny místním obyvatelům a platí na nich dosti přísná pravidla. Ženy se koupou zahalené a muži musí mít kalhoty pod kolena. Kvalita všech pláží je srovnatelná, jemný písek od bílé až po zlatou barvu Vás zcela jistě uchvátí, průzračně čisté a teplé moře jen dokreslí úžasný dojem z dovolené.

    S.A. Emiráty

    Lokalita:

    Fujairah

    Lokalita:

    Emirát Fujairah je známý svou krásnou pobřežní linií a horami Hajar. Zdejší pláže jsou vhodné pro odpočinek a vodní aktivity. Můžete také navštívit místní národní park, kde se nachází rozsáhlá poušť a fascinující množství flóry a fauny.

    Výlety

    Fakultativní výlety

    DUBAJ – CELODENNÍ VÝLET

    Prozkoumáte velkolepou metropoli Dubaj, kde uvidíte ta nejdůležitější místa – mešitu na Jumeirah, starou část Dubaje Al Fahidi, tradiční tržiště, plachetnici Burj al - Arab, nejvyšší budovu světa Burj Khalifa, slavné nákupní centrum Dubai Mall. První zastávka bude ve staré části města Al Fahidi, kde si projdete tradiční trh s kořením a zlatem známý jakou souk. Poté se můžete těšit na projížďku v malých tradičních lodích abras přes zátoku na druhou stranu města. Tam uvidíte, jak vypadaly dříve domy bez klimatizace, tzv. „wind towers“. Poté se vydáte směrem k Palmovému ostrovu. Zastavíte se u mešity na Jumeirah, kterou si můžete prohlédnout i vevnitř. Projedete Dubai Marinou až k Madinat Jumeirah – resortu, který vypadá jako malé Dubajské Benátky a skládá se především z hotelů ale také krásných zdobených tržnic, odkud si budete moct vyfotit hotel ve tvaru plachetnice Burj Al Arab. Poslední zastávka bude v nákupním centru Dubai Mall, které je hned vedle nejvyšší budovy světa Burj Khalifa. Bude možnost zakoupit si vstupenku na vyhlídku na Burj Khalifa.

    Fakultativní výlety

    POUŠTNÍ SAFARI

    Na tomto půldenním odpoledním výletě zažijete dobrodružství se zkušenými řidiči na písečných dunách ve vozidle 4x4 se zastávkou na nejvyšších dunách, odkud si vychutnáte krásný západ slunce. Večer strávíte v tradičním beduínském táboře, kde bude připravený program. Můžete zkusit sandboarding, jízdu na velbloudovi, malování henou. Bude pro vás přichystaná tradiční arabská večeře ve formě švédských stolů a čekají vás také tradiční vystoupení – břišní tanec, tanec dervišů, tanec s ohněm. Za poplatek bude možnost půjčení čtyřkolek.

    Fakultativní výlety

    LODNÍ VÝLET NA MUSANDAM - OMÁN

    Zážitková celodenní plavba s obědem na výběžek Musandam v Ománu. Prožijete den na tradiční ománské lodi dhow, budete obdivovat skalní útvary, pozorovat delfíny, plavat, šnorchlovat v křišťálově čisté vodě plné barevných rybiček, mořských živočichů a korálů. Zastávka bude u ostrova Telegraph v Chasabském zálivu. Na palubě lodi si můžete vychutnat oběd formou bufetu. Na výlet je nutné si sebou vzít i cestovní pas.



    DŮLEŽITÉ INFORMACE:
    • O kompletní nabídce výletů a cenách vás bude informovat delegát v místě pobytu. Nabídka výletů se může lišit dle konkrétní oblasti.
    • Pro členy ALEXANDRIA BONUS KLUBU poskytujeme slevy z cen fakultativních výletů.